Lär dig mer om dig själv!

HjärnanVår hjärna är fantastisk, men den kan också vara vår värsta fiende ibland. Jag läste nyligen en artikel om hur för lite sömn får hjärnan ur total balans och uppfattar problem som obestigliga berg. Det här är saker vi inte tänker på eller riktigt vill ta till oss. Vi vill gärna tro att vi kan kontrollera allt, men vi måste börja lyssna på våra biologiska signaler och lära oss knepen som får hjärnan på vår sida!

Precis som vi tar hjälp av professionella när det kommer till träning, dieter och medicinska problem så har det också blivit mycket vanligt att man går till experter för att få hjälp med den själsliga utvecklingen vilket jag tycker är positivt. Framöver tänkte jag berätta lite mer om vilka alternativ som finns om man känner att man behöver hjälp med mental coaching och kommer därför skriva om alltifrån livscoacher till KBT-terapi som blivit mycket populärt på senare tid.

Något jag verkligen vill betona är att det inte bara är deprimerade eller idrottsproffs som kan vända sig till terapeuter eller coacher. Oavsett om man är nedstämd, stressad, vill utvecklas eller ska uppnå ett visst mål så kan man kontakta en terapeut eller coach för vägledning. Jag kan tänka mig att många drar sig för att söka experthjälp med just tanken att ”Det där är ju bara för de som är deppade eller stora idrottsstjärnor”. Så är det inte alls, det finns mycket att lära om oss själva oavsett hur vi mår eller var i livet vi befinner oss och som kan underlätta livet och vardagen. Man ska dock inte vänta sig underverk, att utveckla och jobba med våra mentala förmågor är inte som att trycka på en lysknapp eller bota en infektion med antibiotika. Det krävs mycket arbete och ett öppet sinne.

Tycker du allt detta låter intressant? Följ då med mig på en bloggresa där jag delar med mig av tips och tricks för mentalt välbefinnande och för att nå fakta och kunskap om människans psyke.